- დაიცავით ზომიერება. უმჯობესია ჭამოთ ცოტა და სასარგებლო საკვები, ვიდრე ბევრი და უსარგებლო. მაგალითად: უკეთესია მიირთვათ ახალი თევზის ერთი ნაჭერი, ვიდრე დაკონსერვებული ხორცი ან კარტოფილი.
-უმჯობესია პროდუქტები მოხარშოთ ორთქლზე, ვიდრე ზეთში შეწვათ, რადგან შეწვისას გამომუშავდება კანცეროგენები და ქრება ვიტამინები და მიკროელემენტები.
-ჭამეთ მხოლოდ დაღერღილი ხორბლის პური.
-საჭმელი უნდა მიიღოთ არანაკლებ 4 საათში ერთხელ.
-მიიღეთ ბევრი სითხე. უშაქრო ჩაი, წყალი, უშაქროდ მოხარშული კომპოტები და არა კონსერვანტებით გაჯერებული ხელოვნური და შეფერადებული გაზიანი წყლები.
-არ ჭამოთ გვიან ღამით (არა უგვიანეს 7 საათისა).
-საკვებად გამოიყენეთ მხოლოდ ახალი პროდუქტი: ბოსტნეული, ხილი, კენკრა, ახალი თევზი, ხორცი, თაფლი, მარცვლეული და არა ქარხნული წესით დამზადებული ძეხვეული, კონსერვები, ფარში, საკონდიტრო ნაწარმი, მაიონეზი, კეტჩუპი.